Pazartesi

SON

Her yolun sonu vardır. Bazen kısa bir aşkta son bulur. Bazen ölüm vardır bu yolun sonunda. İnanmadığın bir şeye inanmak, inanmadığın için bir sondur. Kabul etmediğini kabul etiğinde son bulur kabul etmeme duygun, Her yokuşun bitişidir çıkışının sonu, inişinin başlangıcı gibi.


Bir çok şeyden ırak ,kitaplarla vakit geçirme imkanım var oldukça teknolojinin nimetlerinden faydalanmak gelince aklıma Onla tanıştım..Aşkın rüzgarında sokakta çarpışmaya benzer mi bilmiyorum,ama benim sonumun başlangıcı biraz farklı galiba.Biraz aptalca olacak lakin onu tanımadan 2 saat önce sokakta arkadaşlarla dolaşırken aşkın ne kadar saçma olduğunu hatta aşık olanları hiç anlamadığımı da söyleye bilirim.Onunla tanıştığım zaman akreple yelkovanın ivmelerindeki artışı hiç hesaplayamadım 4 saniye 4 dakika 4 saat 4 gün 4 hafta 4 yıl 4asır.Bilmiyorum hangisi geçti.Onunla geçirdiğim saniyeler ruhumun gaz taneciklerine ayrılması gibi.özgürce dağıla bilen.onun gözlerine baktığımda gerçek hipnozu yaşabiliyorum .vaktin nasıl geçtiğini anlayamıyorum..tekrar bir sona gelene kadar.Bilmiyorum ama anlıyorum ben kaçtım geç bir sondan korktum yada sonu unutmaktan acıyı hatırlamaktan .onundan uzaklaşırken ona bağlanmak onun adını haykırmaktan korkuyorum….

Cumartesi

Disiplinsiz disiplin. Olmak

Değişik bir gün, değişik bir gece Ah bir ataş ver de cigaramı yakayım havasında baharın ilk adımlarında arkadaşlarla koyu bir sohbet ederken içimizden bir kız arkadaşın değişik bir nedenle disiplin cezası aldığı sözü geçti, galiba erkek arkadaşı olduğu şüphesi ile uyarı cezasını almış… Disiplin kurulundaki saygın kişiler böyle bir kanaat ta bulunup uyarı cezası ile arkadaşın devlet memuru olmasını engellemişler bir bakıma… Düşünmeye gerek kalmadın eskiden ikamet ettiğim cam kenarı kalorifer yanı bir nevi sınıfta dert mekânı birazda kral mekânı olarak bilinen sıramın olduğu sınıfım geldi aklıma. Öğretmen ağlatmak, öğretmene saygısızlıkta bulunmak, dersin akışını ciddi bir şekilde engellemek, sınıfta bir kız ve erkeğin maksimum samimi sınırını geçmiş samimilikler, arkadaşını ciddi bir şekilde darp etmek yani anlayacağınız birçok disiplin kurallarına aykırı bir durum varken hatta bu konular disiplin kuruluna da birçok kez intikal etmişken o sınıftaki kişilerin neden disiplin cezasını almadığını çok merak ediyorum. Okulda disiplin yok demeyin arkadaşımın belli belirsiz bir konuda uyarı cezası aldığı bir okulda nasıl olurda disiplin olmaz.


Bu cevabı geniş çaplı düşündüm ve

1. Arkadaş okul idaresinin siyasi görüşüne biraz tersti.

2. Arkadaşın okuldaki idareciler ile arasında bir bağ kuracak bağları yoktu.

3. Arkadaş gerektiği yerde söyleceği sözü söylerdi.

Peki ya ben diye düşündüğümde. Müdür beyimiz sağ olsun sıcak bir bahar gününde öğle arasında koridorda dolaşırken;

-Bu ne hal serseri misin sen biz size serseriliğimi öğretiyoruz. ,Gömleğini düzelt…

Bir kat yukarıda kızlar erkeklerle sarmaş dolaş dolaşırken, lavabolarda duman altı sigara içilirken, birileri okul duvarlarına idarecileri rencide edecek yazılar yazarken bunu derdi benle nedir diye uzun uzun düşünmem gerek. Ya karşıt görüşüm, ya beni kollayacak birinin olmaması, yâda özlük haklarımı bildiğim için anlayamıyorum…

Kısacası disiplinsiz olmak bazen disiplin gerektirmez bazen de disiplinli olmak disiplin çağrısını artırır…

Siz siz olun özlük haklarınızı, öğrenci haklarınızı çok iyi bilin emin olun ne bir uyarı cezası nede bir tasdikname yıldırır sizi… Siz kendinizi savunduktan sonra…

Sağlıcakla kalın… Eğitimde eşitlik için omuz omuza